DE ZIENERS

de zieners

This event has ended

“DE 7 ZIENERS”. Dit is een multidiscipilair kunstproject met de 7 ABEELBOMEN als DECOR en in de HOOFDROL. 

Gerealiseerd met subsidie van de Gemeente en in samenwerking met de bewoners, kunstenaars en artiesten van het Bickerseiland, het Dock en Galerie de Hooffzaak.

De ABEELBOMEN hebben grote ogen in de bast, die al jaren alles zien op het eiland. Lief en leed, verwachtingen, plannen, teleurstellingen, veranderingen… Zij zijn dus DE ZIENERS.

Op 25 en 26 september en ook daarna kunt U hun persoonlijke verhalen horen via de QR bordjes, met uw mobiele telefoon.

De ABEEL- familie met 7 bomen staat op het perkje bij de ingang van Squash City, hoek Hollandse tuin en Blokmakersstraat.

Optredens                                  
Daarnaast treden er verschillende zangers op. “la Sirene”, Marco, Irene, en meer in een ‘Son et lumiere’ vervatting. Met vendelzwaaien, pendelen met bomen, etc. en krijgen de verhalen van de bewoners een eigen plek in de galerie.

Film/ foto’s
Het kan zijn dat u getuige bent en de ontknoping ziet van de film “de moord op het rolkoffertje” mogelijk zelfs als figurant. Er worden foto’s gemaakt door fotografen van het eiland.

Voor de kinderen is er tekenwedstrijd bij buurtcentrum Reel op het Jonkerplein. Met het thema: “wat doen de bomen als jij slaapt??” Er komt een tentoonstelling van de tekeningen, teksten, foto’s en de film bij Buurthuis Reel, Buurthuis de Walvis en Galerie de Hooffzaak. U bent van harte welkom.

Voor nadere informatie:
Monique Prummel mprummel@dock.nl
Marianne van Hooff kunst@hooffzaak.nl

Bekijk ook…

Tentoonstelling Galerie Hooffzaak: t/m 30 sept.
Vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 / 17.00 uur.
“HOUD van  HOUT”
Houten Beelden van LIA VAN VUGT